16 November 2011

You know you’re the funny looking Tây (foreigner) when …

I just had a ‘cross-cultural’ experience too good not to share. Yesterday on the way to work I stopped at the photo shop on the side of the highway to have a passport photo taken. I was wearing a black top, orange scarf, and my hair was tied back in a loose ponytail (read: sweaty hair falling out of ponytail). I thought I was appropriately and inconspicuously dressed for a Vietnamese work day. In fact, I thought I looked pretty good.

Apparently, I was wrong.

I just picked up said passport photos and had to do a double take. See below for the new and improved Viet Kate – complete with frilly white sateen shirt, slick hair, and pale complexion. It seems photoshop is popular in all cultures.

Viet Kate passport photo -
complete with complimentary photoshopping.


I giggled all the way out of the shop and all the way back to the office. I was even giggling as I nearly got hit by a reversing truck – which was confusing as its reversing ‘beep’ sound had been replaced with the ‘happy birthday’ jingle.

I may be the funny looking Tây – but man I love this town!

1 comment:

  1. BAHHHHHHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAH

    ReplyDelete